Een drone is als het ware een vliegende robot die op moeilijk bereikbare plaatsen kan ingezet worden. Bovendien kunnen de toestellen worden voorzien van sensoren en camera's waarmee daken, gewassen en gebieden geïnspecteerd kunnen worden en ook mensen opgespoort kunnen worden.

Dankzij de drone krijgt luchtfotografie een heel andere betekenis. Er kan vanuit hoeken gefilmd worden waar heli's of andere bemande luchtvaartuigen nooit kunnen of mogen komen. Daardoor krijg je unieke beelden te zien van jouw huis, bedrijf, domein, ... . Deze beelden kunnen vervolgens gebuikt worden voor research, publiciteitsdoeleinden of gewoon om er zelf van te genieten.

Het inspecteren van landbouwgronden en gewassen kan boeren veel tijd en geld besparen door het vroegtijdig opsporen van onder andere ziektes en plagen. Vanuit de lucht krijgt men eveneens een beter zicht op gebieden die extra voedingsstoffen nodig hebben.

Drones worden tegenwoordig ook ingezet bij het bestrijden van branden, het opsporen van vermiste personen en het aanleveren van medische hulp (bv. AED) waardoor veel mensenlevens gered kunnen worden.

Het opsporen van defecten in zendmasten, antennes en zonnepanelen is erg eenvoudig en veilig geworden door de inzet van drones uitgerust met speciale camera's (IR, zoom, ...). Het inspecteren van windmolens gaat veel vlotter en ze moeten minder lang stilgelegd worden waardoor de opbrengsten ervan verhogen.


Westhoek Drones
+32(0)472 13 17 06
thomas@westhoekdrones.be